čtvrtek 21. listopadu 2013

Kuře a lá bažant s domácím červeným zelím a bramborovým knedlíkem



Potřebujeme:
kuřecí stehna
kousek špeku
koření
máslo
3 cibule
brambora
hlávku červeného zelí
bramborový knedlík

Pod kůži kuřecích stehen vložíme několik plátku špeku. Stehna okořeníme. 2 cibule nakrájíme a na kolečka a dáme na dno pekáčku. Na ně položíme stehna, na která dáme pár plátků masa a celé to podlijeme trochou vody. Dáme péct do trouby na 180°, přibližně na hodinu.

Zelí nakrouháme na proužky, které ještě pokrájíme a dáme vařit do osolené vody, přibližně na půl hodiny. Třetí cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji. Až zelí změkne a zbyde tam trošku vody, přidáme cibuli, cukr dle chuti a zahustíme nastrouhanou bramborou.

Bramborový knedlík připravíme domácí, příp. dle návodu na pytlíku :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat