Potřebujeme:
telecí líčka
3 mrkve, 2 petržele a kousek celeru
cibule
červené víno
hovězí vývar
rajský protlak/kečup
sůl, pepř, cukr
brambory, smetana, máslo, sůl na kaši
Maso odblaníme, jak to jen jde a pokrájíme na kousky. Osmahneme na trošce oleje, aby se maso zatáhlo. Osolíme, opepříme. Maso vyndáme a na řadu jdou 2 mrkve, petržel a kus celeru pokrájené na kolečka, kostičky. Osmahneme dozlatova a přidáme cibuli pokrájenou na kostičky. Zalijeme troškou víno a necháme vyvařit, dolijeme víno a opět necháme vyvařit. Dolijeme vývarem a vrátíme zpátky maso. Hrnec vložíme do trouby a necháme 2-3 hodiny probublávat na 150°. Mezitím si dáme vařit brambory na kaši a nakrájíme poslední mrkev a petržel na kolečka. Z omáčky vyndáme maso a aspoň půlku zeleniny propasírujeme, aby omáčka získala na chuti a trošku se zahustila. Brambory rozšťoucháme, zalijeme teplou smetanou a umícháme kaši. Kolečka mrkve a petržele osmahneme na trošce másla a zasypeme lžičkou cukru.
Doprostřed talíře dáme kaši, na kaši líčka, na líčka osmahnutou zeleninu a omáčku nalijeme kolem dokola.
Žádné komentáře:
Okomentovat