úterý 24. prosince 2013

Domácí harlekýn



Potřebujeme:
6 vajec
6 lžic hladké mouky
6 lžic cukru
4 lžíce kakaa
2 lžíce oleje
prášek do pečiva
špetka soli
smetana na šlehání
pařížská šlehačka
2 ztužovače
kávová zrna v čokoládě (volitelné)

Ušleháme obě smetany, přidáme ztužovače a dáme do ledničky. Pak si přípravíme korpus - žloutky ušleháme s cukrem, bílky se špetkou soli. ušleháme v sníh. K žloutkům s cukrem přidáme kakao, olej, mouku a prdopeč. Dáme péct na 180 stupňů přibližně na půl hoďky.

Korpus necháme vychladnout, poté rozkrojíme, potřeme pařížskou šlehačkou, tou potřeme i boky. Nahoře ozdobíme pařížskou i obyčejnou šlehačkou, na špičky můžeme dát kávová zrna.

Žádné komentáře:

Okomentovat