Několikadenní dřina
Potřebujeme:
krůta 3-4 kg
máslo
Jack Daniels grilovací omáčka
sůl
brambory
slanina
jarní cibulka
cibule
mražený hrášek
Krůtu den dopředu pořádně nasolíme zvenku, ale hlavně i zevnitř. Další den předtím, než jdeme spát, dáme do pekáče krůtu, několik plátku máslo, podlijeme vodou a dáme do trouby na 90° na 9 hodin. Zjistíme, že trouba má bezpečnostní limit 4 hodiny. Nařídíme si budíka. Ráno napatláme na krůtu Jack Daniels omáčku. zvýšíme teplotu na 120° a pečeme další 3 hodiny, průběžně obracíme. Poslední hodinu zvýšíme teplotu na 200 stupnů, ať má krůta kůrku.
Brambory nakrájíme na kostičky, dáme vařit, cibuli nakrájíme na menší kostičky, slaninu na proužky. Dáme restovat na trošku oleje cibuli, přidáme slaninu, necháme zezlátnout. Brambory po uvaření slijeme, rozmačkáme, přidáme slaninu, s cibulí a zbylým olejem. Smícháme.
Hrášek dáme vařit do osolené vody. Poté slijeme a přidáme plátek másla.
Budík na pomalu pečenou drůbež, dobře znám :D
OdpovědětVymazat