středa 19. února 2014

Sacher dort s čokoládovými hoblinami



Pro maminku k narozeninám

Potřebujeme:

na korpus
100 g hořké čokolády (čím kvalitnější, tím líp)
160 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
160 g másla
6 vajec
špetka soli

na potření
(nejlépe domácí) meruňková marmeláda

200 g hořké čokolády + 50 g másla na polevu

a dalších 100 g  hořké čokolády + pár plátku másla na hobliny

Půlku celkového množství čokolády si rozpustíme ve vodní lázni, přidáme pár plátků másla, aby poleva byla lesklejší a tekutější. Z půlky půlky uděláme hobliny - horkou čokoládu rozetřeme na pečící papír, zarolujeme a dáme do ledničky ztuhnout. Bílky oddělíme od žloutků a dáme šlehat se špetkou soli. Cukr ušleháme s máslem, přidáme druhou půlku rozpuštěné čokolády, žloutky, mouku a opatrně vmícháme sníh. Upečeme ve vymazané dortové formě, trvá to cca 40 minut.

Rozřízneme, napatláme marmeládou, dáme zpět, opatláme i zvenku, shora. Rozpustíme zbylou čokoládu s máslem, potřeme celý dort a naaranžujeme hobliny.


Žádné komentáře:

Okomentovat