neděle 23. února 2014

Shepherd's pie - Pastýřský koláč



Irské národní jídlo.

Potřebujeme:
mleté maso
rajský protlak
vývar
červená cibule
mražený hrášek
2 mrkve
řapíkatý celer
tymián, rozmarýn (já dala i špetku oregána)
česnek
sůl
olej

brambory
mléko
máslo na kaši
volitelný cheddar

Připravíme bramborovou kaši.

V osolené vodě se vaří hrášek.

Mleté maso orestujeme na oleji, obracečkou rozdělíme na co nejmenší kousky, mrkev a celer nakrájíme na kostičky, dáme k masu a zalijeme protlakem a vývarem. V hmoždíři rozemeleme bylinky, rozmačkáme česnek a přidáme. Osolíme a necháme žít vlastním životem.

Slijeme hrášek a zakomponujeme jej do směsi.

Směs přendáme do zapékací misky, přikryjeme kaší. Já jsem do ní přidala ještě sýr, ale nemusí být. Zapečeme v troubě dozlatava  a křupava.



Žádné komentáře:

Okomentovat