Irské národní jídlo.
Potřebujeme:
mleté maso
rajský protlak
vývar
červená cibule
mražený hrášek
2 mrkve
řapíkatý celer
tymián, rozmarýn (já dala i špetku oregána)
česnek
česnek
sůl
olej
brambory
mléko
máslo na kaši
volitelný cheddar
Připravíme bramborovou kaši.
V osolené vodě se vaří hrášek.
Mleté maso orestujeme na oleji, obracečkou rozdělíme na co nejmenší kousky, mrkev a celer nakrájíme na kostičky, dáme k masu a zalijeme protlakem a vývarem. V hmoždíři rozemeleme bylinky, rozmačkáme česnek a přidáme. Osolíme a necháme žít vlastním životem.
Slijeme hrášek a zakomponujeme jej do směsi.
Směs přendáme do zapékací misky, přikryjeme kaší. Já jsem do ní přidala ještě sýr, ale nemusí být. Zapečeme v troubě dozlatava a křupava.
Žádné komentáře:
Okomentovat